U18: Miskolci derbi

Rangadóval fejezte be U18-as csapatunk az alapszakaszt a kiemelt bajnokságban.

Hazai pályán egy nagyon gyenge 3. negyednek köszönhetően simán kikaptunk, így lett volna miért visszavágnunk Miskolcon. Nem indult jól a mérkőzés. A 4. percben 8-0-nál dobtuk az első kosarunkat, azonban a negyed végére Tárkányi és Vukasin vezérletével (18 pontot dobtak ebben a negyedben) 20-19-re átvettük a vezetést. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok. 6 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki a mérkőzés ezen szakaszában, a félidő végén pedig ismét mi mentünk eggyel.
A harmadik felvonást mi kezdtük jobban. Tárkányi 3 középtávoli dobásával 7 ponttal elhúztunk, majd ezt követően a hazaiak fokozatosan átvették a játék irányítását, s a negyedet 4 ponttal megnyerve 58-55-re átvették a vezetést. Az utolsó negyedben úgy tűnt, a MEAFC konzerválni tudja az öt pontos előnyét, azonban a 37. percben újpesti részről előbb Major, majd Horváth is betalált a hármason kívülről, s a lila-fehérek 68-69-re átvették a vezetést. Sőt Kékesi újabb két pontjával és hazai oldalon Ragályi kipontozódásával úgy tűnt eldől a mérkőzés (68-71). A miskolciak azonban nem adták fel, és Gadus remek triplájával megfordították a meccset. Igaz, az utolsó tripla az újpesti Vukasin nevéhez fűződött, azonban ez már csak a -2-höz volt elég.

Páli Gábor: Tudtam, hogy egy erős ellenfél ellen egy jó mérkőzéssel zárjuk az alapszakaszt. Ugyanakkor bíztam a fiúkban, hogy képesek leszünk idegenben nyerni a Miskolc ellen. Bár a győzelem elmaradt, azt gondolom, megtettünk mindent a siker érdekében. Mezőnyben a Krkljes-Tárkányi duó 50 dobott pontja és 67-es VAL-ja remek teljesítmény volt, azonban a palánk alatt az Ilyés-Kékesi duó ezúttal gyengébb napot fogott ki.
Az elmúlt négy hónapban jelentős fejlődésen ment át a csapat, melyet az eredményeink is mutatnak. Kialakult a csapat karakterisztikája és egyre több játékostól látok jó teljesítményt. A cél az lenne, hogy mindenki próbáljon meg egy elvárható minimum szintet hozni, elkerülve a negatív kilengéseket. Ez persze nem egyszerű dolog, de törekedni kell rá. A szezon hátralévő részében dolgozni kell tovább és fejlődni, tanulni…