U18: Nagy csatában győztük le a Miskolcot

A Kiemelt Junior Bajnokság második fordulójában a MEAFC látogatott el a Bajza csarnokba. A fordulatos mérkőzést végül a hazaiak bírták jobban, és remek utolsó negyedbeli védekezésüknek köszönhetően 88-73-ra győztek a Miskolc ellen.

Újpest-MT – MEAFC-Miskolc 88-73
(18-25, 26-14, 18-20, 26-14)
Újpest-MT: Tárkányi A. (32/6), Richter D. (21/3), Berár-Guóth M. (12), Németh B. (12), Ipacs Z. (9/6), Hunka R. (2), Barabás B. (-), Fóris L. (-), Máté M. (-), Schmidt Á. (-), Schmidt B. (-), Gyurity L. (nlp).

Az első negyed hullámzó játékából a vendégek jöttek ki jobban, azonban a második tíz percre rendezni tudtuk a sorainkat, így a félidőben ha minimális előnnyel is, de vezettünk. A harmadik tíz perc kiegyenlített játékot hozott. És bár többször is tíz pont fölé ment a különbség, a negyed végére csak három maradt meg belőle. Az utolsó játékrész eleje remekül sikerült. Pillanatok alatt elhúztunk tíz ponttal, majd a hetedik percre még egy lapáttal rátéve már 15 volt a különbség. A végjáték egy jó ping-pong csatát hozott, így a különbség már nem változott. 88-73-ra megérdemelten nyertünk.

Páli Gábor: Nagyon várom már azt a pillanatot, amikor a teljes játékoskeret a rendelkezésemre áll. De egyenlőre abból főzünk, amink van.
A mérkőzés első negyedében több érthetetlen dolgot is csináltunk, melyeket ellenfelünk könnyedén használt ki. Így a saját dolgunkat nehezítettük meg. A második játékrészre fejben össze tudtuk szedni magunkat és precízebben hajtottuk végre a támadásainkat, védekezésben pedig volt kommunikáció, s így voltak szerzett labdáink is. A fókusz a második félidőre is megmaradt, a negyedik negyed közepére pedig el is tudtuk dönteni a mérkőzést.
Mindenképp meg kell dicsérni Hunka Robit, aki kétszer is remekül szállt be a mérkőzésbe és főként védekezésben nagyot alakítva segítette győzelemre a csapatot. Mellette Tárkányi (32pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz), Richter (21pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz) és Németh (12pont, 6 lepattanó, 7 szerzett labda) teljesítménye volt meghatározó a mai mérkőzésen. Gratulálok a Csapatomnak!

Statisztika: http://hunbasket.hu/merkozes/x2122/hunu18/hunu18_119