U18: Nagyszerű játékkal nyertünk Baján

U18-as csapatunk a második mérkőzését is megnyerte a helyosztón. A bajai mérkőzés első negyedében a remek védekezésnek köszönhetően nagy arányú különbség alakult ki, melyet aztán a mérkőzés hátralévő részében jól menedzselve magabiztosan nyertek a lila-fehérek.

A hétvégi Eger elleni győzelem után Bajára utazott U18-as csapatunk. A Bácska hosszú évek óta minden korosztályban nagy riválisunk, így ezen a mérkőzésen is rangadóra számítottunk. A feldobás után Szalai kosarával megszerezték a vezetést a hazaiak, s mint utóbb kiderült a találkozón ekkora vezettek utoljára. Ezt követően Krkljes egalizált, majd a 17. születésnapját a mérkőzés napján ünneplő Tárkányi két duplájával már 6-2 volt a liláknak. Majd Szatmári kosarára Kékesi zsinórban dobott 9 pontja következett. (4-15). Úgy látszott, a bajaiak számára nem ízlett az agresszív egészpályás védekezés, a sok eladott labdájukból pedig könnyű kosarakat szereztek a vendégek. Az első negyed végén 10-43 állt az eredményjelzőn és úgy tűnt, a lényegi kérdés eldőlt.
A folytatásban a lila-fehérek a folyamatos rotáció mellett is tartották a különbséget, ami a félidő végén Weiner 5 pontjával csökkent harmincon belülre.
A második félidőben felváltva estek a kosarak, s ebben a két játékrészben nagy különbség nem is volt a csapatok között. A mérkőzés ezen szakaszát 36-32-re nyertük meg. A találkozó utolsó kosarát, s egyben a századik pontunkat pedig a szülinaposunk szerezte, így duplán járt neki a mérkőzés után a szülinapi torta!

Páli Gábor: Számomra nem várt, meglepően nagy különbség alakult ki az első negyed végére. Egy ilyen haszonló első negyedet már produkált az u20-as csapatunk ebben az évben. Ott 45-12 volt az első negyed a Budafok ellen. Jól védekeztünk, volt kommunikáció a pályán és jó volt a spacing játékunk is. A folytatásban lehetőséget tudtam adni mindenkinek a játékra, és külön öröm számomra, hogy a két 2006-os születésű játékosom is szépen helyt állt a mérkőzésen. Dolgozunk tovább és próbálunk még élesebbek lenni a soron következő mérkőzéseken. Tárkányi Andrist pedig ezúton is Isten éltesse sokáig!