U18: Tovább várat magára a következő győzelmünk

A 2022-es év első mérkőzésén újpesti házi rangadóra került sor. A Tigrisek az odavágón 16 ponttal nyertek, így a KLKA joggal szeretett volna visszavágni. Ez végül sikerült is nekik, mivel 88-73-ra megnyerték a derbit.

Páli Gábor: Kissé fagyosra sikerült a fogadtatásunk. A terem kinyitása ugyanis 10 óra helyett közel fél órával később sikeredett, így fordulhatott elő, hogy kezünk, lábunk lefagyott. Az első negyedben képtelenek voltunk lábon megfelelő ritmusban kosárlabdázni.
Ellenfelünk úgy rohant át rajtunk, mint kés a vajon. Ezért védekezést váltottunk, ami jól sült el a második tíz percben. Ezzel pedig a félidőre 46-40-el vonulhattak a csapatok. A második félidő elejét ismét rövidzárlattal kezdtük, s ellenfelünk villámgyorsan ismét 16 ponttal vezetett, így újra kezdhettük elölről a kapaszkodást és bár kétszer is sikerült ismét tízen belülre kerülni, megfordítani
már nem volt erőnk a mérkőzést. Ritkán fordul elő egy edzővel, hogy egyazon mérkőzésen belül három játékosa is dupla-duplázik,és ez is kevés a győzelemhez. Nos ma Milán 20 pont, 18 lepattanó, Andris 18 pont 10 lepattanó és Dani 21 pont 11 lepattanó.
Gratulálok ellenfelünknek és sok sikert nekik a folytatásban. Mi pedig pihenünk egy kicsit, szerdán pedig érkezik a Veszprém.