U18: Újabb győzelem az Eger ellen

Harmadik rájátszásbeli mérkőzését is megnyerte az U18-as fiú csapatunk, miután hazai pályán egy remek harmadik negyedet produkálva 87-56-ra nyert az Eger ellen.

Nem egész három héttel ezelőtt Egerben feszült egymásnak a két csapat. Akkor az újpestiek hagyhatták el győztesen a pályát. Így a lila-fehéreknek a visszavágón is a győzelem volt a cél. Az első mérkőzéshez képest viszont az első félidőben egy ki-ki mérkőzést láthattunk. Az első negyed végén a hazaiak 8 pontra megléptek, azonban a vendég egriek a második negyed hatodik percében egy remek sorozatot követően átvették a vezetést (23-25). Ekkor a lila-fehérek edzője, Páli Gábor időt kért, mely után jelentős változás következett be a csapat védekezésében. A TimeOut után Vukasin triplájával ismét az Újpest vezetett, majd a negyed végéig egy további 13-3-as futással 39-28-ra elhúztak a hazaiak.
A szünet után védekezést váltottak a Tigrisek, melynek eredményeképp 11 szerzett labdájuk lett a negyedben, támadásban pedig 32 dobott ponttal eldöntötték a mérkőzést. Az utolsó negyedet ugyan az egriek nyerték eggyel, azonban ez már nem változtatott azon, hogy a mérkőzést az Újpest nyerje.

Páli Gábor: Nehezen indult a mérkőzés. Látszódott, hogy készültek ellenünk az egriek, így az elején voltak dolgok, amik nem működtek. Sajnos a tripláink sem sültek, ezért mindenképpen magasabb intenzitással kellett védekeznünk ahhoz, hogy előnyre tudjunk szert tenni. A második félidőre védekezést váltottunk és a 2006-os születésű Békési Beni remek teljesítményével harminc pont fölé tornáztuk a különbséget. Beni mellett a Tárkányi-Kékesi-Vukasin trió is hozta a tőle elvárhatót, valamint meg kell említsem Zorán 7 lepattanós teljesítményét is!
Folytatás következik kedden a Baja ellen, majd jönnek a pécsi és jászberényi derbik.