U20: 77 pont egy félidő alatt…

Az egri rangadó megnyerése után nem sok ideje volt a regenerálódásra az U20-as csapatunknak, mivel három nappal később hazai pályán fogadták a Bonyhádot. A mérkőzés első félidejében 77 pontot szereztünk, mely szezoncsúcsot jelent.

A két csapat november 5-i összeállításához képest nálunk egy, az ellenfélnél pedig három változtatás történt, azonban így is jó előjelekkel várhattuk a találkozót. A feldobás után Pollákhoz került a labda, aki a hárompontos vonal mögül szemrebbenés nélkül tüzelt, majd a következő két támadásunknál kettő 15 méteres gólpasszt jegyzett (7-0 ide). Az első vendég kosarat Szabó Bálint szerezte, majd újabb Pollák tripla következett (12-2). A folytatásban a magas embereink termelték elsősorban a pontjainkat, a negyedet pedig Francia Bálint egy remek zsákolással zárta le (37-16). A második negyed Pap Dani középtávoli kosarával kezdődött, majd ahogy múltak a percek, úgy nőtt a különbség is a két csapat között. Az első félidőt egy remek betörés után Pollák zárta le egy sikeres közelivel, kialakítva a 77-31-es eredményt.
A harmadik játékrészt egy komplett 2002-es csapat kezdte a lila-fehéreknél és a Tóth-Zeve-Papp-Pap-Francia ötös jól is muzsikált együtt. Három perc alatt csináltak egy 12-0-ás futást, ami igencsak tetszetős volt! A mérkőzés hátralevő részében a folyamatos rotációval újfent mindenki lehetőséget kapott, így a pontok szépen el is oszlottak a játékosok között.

Páli Gábor: Úgy gondolom, az elmúlt időszak rendkívül jót tett nekünk. A felnőtt regionális bajnokságban pallérozódunk, és ez meg is látszik a teljesítményünkön. Továbbá a 23-as keretünk miatt egyre nagyobb a harc a csapatba kerülésért, és ez a versenyhelyzet pozitívan hat a játékosaimra.
A Bonyhád elleni mérkőzésen teljesen más ritmusban kosárlabdáztunk, mint az ellenfelünk. Ebből adódott a nagy arányú különbség, amely a mérkőzés végére kialakult. Az agresszív védekezés mellé gyors és precíz támadójáték is párosult. Az pedig, hogy 68 százalékkal dobtuk a kétpontosokat, kifejezetten jó teljesítmény! Gratulálok a fiúknak! A következő fordulóban a Békés ellen hasonlóan jó teljesítményre lesz szükség!