U20: Elkaptuk a kőbányai öregfiúkat is!

A Regionális Felnőtt Bajnokság hetedik fordulójában a Kőbánya Old Boys látogatott a Megyeri útra, ahol az újpesti fiatalok nagy csatában 94-80-ra legyőzték az “öregfiúkat” és továbbra is vezetik a bajnokságot!

Bár a kőbányaiak “csak” a bajnokság hetedik helyén álltak, igazi rangadónak néztek elébe az újpesti fiatalok. A mérkőzés pedig ennek megfelelően is alakult. A hatodik percben kissé meglépni látszottak a vendégek (8-14), azonban Páli Gábor időkérése jót tett a csapatnak, és egy 22-7-es utolsó négy perccel a negyed végére már 9 pontos előnyünk volt. A folytatásban sajnos a hullámvasutazás is folytatódott. A támadójátékunk igencsak akadozott, védekezésben, pedig valahogy nem mertük felvállalni a kontaktokat a nagyobb testekkel szemben, így a félidőben kettő pontos hátrányban voltak a lila-fehérek (42-44).
A szünetben aztán mintha kicseréltek volna bennünket. Fel tudtuk venni a kesztyűt védekezésben, támadásban pedig futottunk és precízen fejeztük be az akcióinkat. Ennek 10 pontos előny lett a jutalma (66-56), és kicsit nyugodtabban várhattuk az utolsó negyedet. Ezen időszakban a Fülöp-Grkovic-Pap hármas szállította a pontjainkat, védekezésben viszont mindenki kivette a részét a feladatokból. Az utolsó 10 percben aztán komoly légiveszélyt jelentettünk a kőbányai zónára. Négyszer is betaláltunk a hármas vonal mögül, a magas embereink pedig a festékből gyűjtögették a pontokat. Végül 94-80-ra nyertünk és továbbra is vezetjük a tabellát.

Páli Gábor: Nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat annak ellenére, hogy két nagy hullámvölgyet is át kellett vészelnünk. Ami hatalmas pozitívum, hogy a DMTK elleni meccshez képest, most fizikálisan nem fáradtunk el a végére, hanem pont hogy ott tudtunk még rátenni egy lapáttal, amivel bebiztosítottuk a meccset. Gyakorlatilag 9-es rotációval és a padról érkező 40 ponttal fel lehetett venni a versenyt a rutinos játékosokból álló kőbányaiakkal, és meg is lehetett verni őket!
Az Áron-Dani-Marko hármas mellé egyre többen vállalnak kulcs szerepet a csapatban, ami fontos, mert a teher így több játékosom vállán oszlik meg. A statisztikákat böngészve is jól látszik ez! Igazi munkás csapat vagyunk, tele jó képességű játékossal!
Készülünk a jövő hétvégi nagy derbire! Hajrá Lilák!