U20: Fénysebességgel rajtoltunk a rangadón

Továbbra is veretlenül áll U20-as csapatunk a bajnokságban, miután a Budafok elleni rangadón 109-89 arányban nyertünk.

Páli Gábor: Az elmúlt egy hétben erre a mérkőzésre készültünk, mint mentálisan, fizikálisan és taktikailag. Azt kell mondanom, az, amit az első 10 percben láttam, szenzációs volt! 45-12-vel kezdeni egy rangadón, magáért beszél! Ki merem jelenteni, megleptük az ellenfelünket, aki hogy rendezze a sorokat, már az első negyedben kikérte mindkét idejét. A Fülöp-Pollák-Micev-Varga-Grkovic ötösünk tökéletes egészként funkcionált támadásban és védekezésben egyaránt.
A második tíz perc kezdete előtt mindenki, de talán még én is elhittem, hogy ezt a mérkőzést lezártuk. Pedig a neheze még csak most jött. Ugyanis a cseréink közül nem mindenki tudott olyan hőfokon égni, mint azt kellett volna. Ennek köszönhetően pedig ellenfelünk gyorsan ledolgozott 12 pontot a hátrányából, melyre reagálnom kellett. A csapat folyamatos forgatása mellett a kezdő ötös játékosai a nehéz pillanatokban mindig tudtak tolni a csapat szekerén, így a félidőben 69-40 volt nekünk.
A harmadik negyedben tovább olvadt az előnyünk, s a 25. percben 73-59-nél látszott, hogy ezen a mérkőzésen bizony még tennünk kell a győzelemért. A negyed végén fontos pillanatban, 0,7 másodperccel a negyed vége előtt időt kértem, mert fontosnak tartottam, hogy 20 pont körül maradjon az előnyünk. A felrajzolt figurából pedig a remek napot kifogó Fülöp Áron dobott buzzer triplát, így kialakítva három negyed után a 89-68-as állást.
A záró negyed első 3 percét jól menedzseltük, és Micev-Grkovic-Varga kosarakkal terheltük meg ellenfelünk gyűrűjét, ezzel jelezve, hogy ezt a “sajtot nem lehet kiénekelni a szánkból”! A vége 109-89-es győzelem és egy újabb lépés a céljaink elérése felé.
Ki kell emelnem Micev Nikola tripla-dupláját (15 pont, 10 szerzett labda, 11 gólpassz, 38 VAL), Fülöp Áron extra mezőny munkáját (12 pont, 4 lepattanó, 8 gólpassz) és Varga Balázs dupla-dupláját (24 pont, 13 lepattanó, 42 VAL).
Dolgoznunk kell tovább, hiszen az első körből még hátra van két komoly rangadó a Vásárhely és a Kaszások ellen. Hajrá Lilák!