U20: Fontos győzelem Sopronban

Kedd délután a SMAFC otthonában léptünk pályára és az első három negyedet megnyerve el is hoztuk a kettő pontot Sopronból.

Az elmúlt néhány évben túl sokszor nem hagytuk el győztesen Sopron városát, ha utánpótlás mérkőzésről volt szó, így most sem számítottunk könnyű mérkőzésre a SMAFC otthonában. Még mindig voltak hiányzók a keretből, azonban kellő motivációval rendelkeztünk ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést.
A hatodik percig felváltva estek a kosarak (12-9), majd váltottunk a védekezésünkön, melynek köszönhetően a negyed utolsó 4 percében egy 10-0-ás futással 7 pontos előnyre tettünk szert. A folytatásban Hencz triplájára Pap Dani két gyors duplával válaszolt, majd Hipságh triplájára válaszul egy szép zsákolás érkezett Danitól (18-25). A játékrész végén a Grkovic-Francia páros dolgozott hasznosan mindkét palánk alatt, kiharcolva a félidei 9 pontos vezetést. Önmagában az, hogy 24 ponton tartottuk hazai pályán a SMAFC-ot remek teljesítmény volt, de a támadójátékunk hagyott kívánnivalót maga után.
A harmadik negyed első 8 perce remekül sikerült. Rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani és be is dobtuk azokat, valamint a védekezésünk is jól működött (35-54). Aztán az utolsó kettő percben eladtuk azt, amiért keményen megdolgoztunk, s a hazaiak Heiszenberger vezetésével visszajöttek a meccsbe (43-54). Az utolsó játékrészt Fülöp két duplájával kezdtük, ami bennünket megnyugtatott, az ellenfelet pedig kissé kapkodóvá tette. És bár a 38. percben Hencz triplájával 7 pontra feljött a Sopron, Pap egy gól jó plusz eggyel lezárta a mérkőzést.

Páli Gábor: Kettős érzés van bennem a mérkőzést követően. Egyrészt örülök annak, hogy egy éles mérkőzést végig kézben tartva tudtunk nyerni úgy, hogy idegenben 58 pontot kaptunk. Másrészt viszont a támadójátékunk, valamint a védekezésből támadásba történő átmenetek rendkívül gyengén működtek. Ki kell javítanunk ezeket a hibáinkat és menni tovább előre, mert a céljaink nem változtak!