U20: Generációk csatája a Ludovikán

Nagy csatát és újpesti győzelmet hozott a péntek esti mérkőzés, melyen a lila-fehérek a korábban náluk játszó játékosok ellen léptek parkettre.

NKE SE: Simon K. (18/3), Szántó A. (13), Radnai R. (10), Herczog A. (7/3), Buró G. (-). Cserék: Vigh B. (7/3), Kenyeres Á. (3/3), Dr. Horváth T. (2), Novák T. (-).
Újpest-MT: Micev N. (27/3), Jenei K. (13), Balogh A. (8), Ipacs D. (6), Krkljes V. (2). Cserék: Tárkányi A. (10/6), Borsodi B. (4), Sassupe N. (2), László T. (-), Major P. (-).

Buci, Rudi, Bandi és még sorolhatnánk a beceneveket. Nem, nem a lila-fehérek játékosait soroljuk, vagy mégis… A péntek esti regionális felnőtt mérkőzésen ugyanis az ellenfél kezdő ötöse és további két játékos mind a Megyeri Tigrisek játékosai voltak utánpótlás korukban.

A mérkőzés Ipacs kosarával kezdődött, majd Simon két büntetőjére Micev válaszolt egy duplával. Az 5. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, amikor a vendégek egy 6-0-ás futással öt pontos előnybe kerültek. A 8. percben 12-17-nél ziccert hibázott az Újpest, az ellentámadásból pedig Simon szerzett kettő pontot, így a plusz hét helyett ismét csak három volt a különbség. A negyed utolsó támadását Borsodi fejezte be kosárral, így 10 perc után öttel vezettek a vendégek.

A második negyed újpesti hengerrel indult. A csereként beálló 17 éves Tárkányi előbb egy duplát, majd egy triplát is elsüllyesztett az ellenfél gyűrűjében, majd Jenei és ismét Borsodi volt eredményes (17-31). A félidő végén Micev tette fel az i-re a pontot, így megnyugtató 21 pontos előnnyel várhattuk a folytatást (28-49).

A második félidőben a hazaiak meg tudták törni az újpesti fiatalok lendületét. Ezzel pedig jelentősen faragni tudtak a hátrányukból és a záró tíz percre ismét szorossá tudták tenni a mérkőzést. Azonban a lila szív ezúttal is a helyén volt, s a fontos pillanatokban mindig volt egy játékosunk, aki tovább tudta lökni az újpesti szekeret.

Összességében az első félidei remek játékának köszönhetően megérdemelten nyert az Újpest és várhatja az élről a bajnokság hajráját.

Páli Gábor: Nagy öröm volt számomra, hogy ismét a pályán láthattam játszani a régi Budai XI./Megyeri Tigrisek-es játékosainkat. Sok nagy csatát éltünk meg velük itthon és külföldön is. Jó látni, hogy felnőttként is megmaradtak a sportágunkban és még mindig ugyanazzal a tűzzel égnek a pályán, mint mikor lila-fehér mezben játszottak.
A mérkőzést jó ritmusban kezdtük, majd a második negyedben emelni is tudtunk a fordulatszámon, így el tudtunk húzni húsz ponttal. A kérdés az volt számomra, hogy az aktív tízes rotáció mellett is fizikálisan mennyire fogjuk bírni a találkozót. A második félidőre ellenfelünk felgyorsult játéka nem ízlett nekünk, mivel hasonló sebesség mellett a plusz 10-20 kiló és a helyenként meglévő magassági fölény kiegyenlítette a kezdeti fiatalos lendületünket. A végén azonban helyén volt az eszünk és a szívünk, így megérdemelten nyertünk. Gratulálok a fiúknak! Hajrá Lilák!