U20: Jól kezdtük a második kört

U20-as csapatunk győzelemmel kezdte a bajnokság második körét, mely egyben a klub első győzelme volt a 2021-es esztendőben.

A Kaszások elleni bosszantó vereséget követően végig dolgoztuk a szünetet azért, hogy kijavítsuk a hibáinkat és még jobban akarjuk a sikert. Az első negyedben már-már ez a görcsösség gáttá alakult át, melyet mihamarabb fel kellett oldani a fejekben, mielőtt nagyobb baj lett volna belőle.
Bár az első negyed végén hat ponttal vezettünk, semmivel sem voltunk jobbak ellenfelünknél. A két perces szünetben végbement fejmosás jó hatással volt a fiúkra, s a második 10 percre üzemi hőfokra kapcsoltunk, és elkezdtük azt a kosárlabdát játszani, ami az egész szezonban jellemez bennünket. A kemény védekezésnek és a pontos támadójátéknak pedig meg is lett az eredménye egy 37-14-es negyeddel.
Az öltözőben elhangzottaknak megfelelően csapatunk még motiváltabban lépett pályára a második félidőben, melyet 64-33-ra nyert meg, s összesen 130 pontot dobva szezoncsúcsot könyvelhetett el.
Páli Gábor: Két fontos idegenbeli vereség után szerettem volna, ha játékosaim újra rá találnak a helyes útra annak ellenére is, hogy a mai mérkőzésen még 3 játékosom nem állhatott rendelkezésre. Ezen a mérkőzésen újoncot is avattunk Pap Dani személyében, aki reményeim szerint a hosszú kihagyás után hamarosan csapatunk egyik meghatározójává válhat.
Az első fordulóban nagyon megvertük idegenben a Tiszaújvárost, azonban a hiányzók miatt tudtam, hogy nehezebb mérkőzés lesz ez a mostani, mint a szeptemberi volt. Görcsösen kezdtünk, nem találtuk a ritmusunkat, míg ellenfelünk szépen bedobta a helyzeteit, így nem alakult ki nagy különbség. Szerencsére a negyed utáni szünetben hatni tudtam a fiúkra és elkezdtünk kosárlabdázni, aminek eredményeként eldöntöttük a találkozót. Folyamatos rotáció mellett fent tudtuk tartani a második félidőben is a védekezésünk keménységét, s végül 130-70-re nyertünk.
A mérkőzés MVP-je nálam ezen a délutánon Zeve Szabolcs és Tóth Barnabás voltak, akik rendkívül jó ritmusban szálltak be a játékba és nagy energiákat mozgósítottak védekezésben (11 szerzett labda), ezzel kellő stabilitást adva a csapatnak. Mellettük ki kell emelni Markót is, aki ismét dupla-duplát csinált, és kiosztott még 8 sapkát is az ellenfél játékosainak, valamint Ipacs Donátot is, aki ma dobott először 24 pontot és ért el 31 VAL-os teljesítményt.
Gratulálok a csapatnak a sikerhez! Ezúton is kívánok mindenkinek egészségben gazdag boldog újévet!
Hajrá Újpest!