U20: Kosáreső a hóesésben…

Az U20-as bajnokság utolsó előtti fordulójában Pápán léptünk pályára. A mérkőzés első negyede még szorosan alakult, aztán érvényesült a papírforma.

A szakadó hóesés közepette rendezett mérkőzés első negyedében fej-fej mellett haladtak a csapatok. Aztán a 6. perc végén Erdei kihagyott hármasa után Tóth indításából Tárkányi volt eredményes a vonalon kívülről, ezzel először nyolc pontra növelve a különbséget, mely aztán a negyed végére 12 lett. A folytatásban is lendületben maradtak Tárkányiék, így a 13. percben már 40-20-ra vezettek az újpestiek. Ezt követően Grkovic pillanatai következtek. Zsinórban 12 pontot termelt a negyed hátralévő részében. A félidő utolsó kosarát László szerezte, kialakítva az 56-29-es eredményt.
A fordulás után hazai pontokkal, újpesti részről pedig egy Balogh triplával folytatódott a találkozó. A folyamatos újpesti rotáció mellett mindenkinek jutott lehetőség a játékra és a bizonyításra, mellyel szépen éltek is a fiatalok.
A mérkőzést végül 101-46-ra nyerték meg a lila-fehérek, ezzel pedig megszerezték 16. győzelmüket a bajnokságban.

Páli Gábor: Bár még továbbra sem tudunk teljes kerettel készülni és játszani, a mai mérkőzésen is jól helyt álltak a fiúk, és egy újabb győzelemnek örülhettünk. Grkovic ma ellenállhatatlan volt. 36 dobott pontjára 48-as VAL jutott, ami jól mutatja, hogy nem csak a támadásból vette ki a részét. De ki kell emelnem még a Balogh-Tóth-Tárkányi hármast is, akik szintén rendkívül hatékonyak voltak. Ami még extra volt a mai napon, hogy idegenben 43%-al dobtuk a triplákat! Az utolsó fordulóban egy rangadó vár ránk az Óbudai Kaszások ellen, ahol szeretnénk revansot venni és győzelemmel zárni a bajnokságot.