U20: Közel volt a bravúr…

A Regionális Felnőtt Bajnokság 6. fordulójában a Dunaharaszti MTK csapatát fogadtuk a Tungsram csarnokban. A végig nagy csatát hozó mérkőzést végül a vendégek nyerték öt ponttal.

Az NB2-t veretlenül vezető DMTK regionális csapatát látta vendégül vasárnap este az U20-as csapatunk, ahol továbbra is a Micev-Pollák-Varga hármas nélkül vesszük fel a kesztyűt a felnőttek ellen. Az eddig veretlenül, öt győzelemmel álló lila-fehérek jól kezdték a mérkőzést, s az ötödik percben 11-2-re vezettek a még talán az öltözőben ragadó vendégekkel szemben. Az első negyed végi 20-14-es újpesti vezetés ellenére látszódott, hogy nem lesz egyszerű megnyerni ezt a találkozót. Ellenfelünk ugyanis jelentős fizikális előnyben volt velünk szemben. A második tíz percben szigorított védekezésén a vendég csapat, melynek köszönhetően a betöréseink hatékonysága jelentősen csökkent, támadásban pedig palánk alatt 70%-os hatékonysággal dolgoztak, így át is vették a vezetést.
A harmadik negyedben a szezon egyik legjobb támadójátékát produkálták a fiataljaink 31 dobott ponttal. Emellett pedig maradt erőnk a védekezésre is. Így 6 pontos előnyből várhattuk a záró negyedet. Néhány játékoson a fáradtság jelei mutatkoztak már a harmadik negyedben is, a negyedikben viszont csapat szinten fáradtunk el. Mindezt jól mutatja, hogy 6 ziccert is hibáztunk, amit egy egál végjátékban nem lehet büntetlenül megtenni… Sajnos ezúttal vereséggel zártunk, azonban emelt fejjel tettük mindezt és büszkék lehetünk a fiúkra a pályán nyújtott teljesítmény miatt.

Páli Gábor: Egyértelmű volt, hogy kemény mérkőzés lesz és presztízst csinál a Dunaharaszti a meccsből, aminek nagyon örültem. Ezeknek a fiataloknak ugyanis az ilyen mérkőzések kellenek ahhoz, hogy fejlődni tudjanak, hogy olyan rutinos játékosok ellen játszanak, akiktől el lehet lesni egy-két apró dolgot, amit aztán a saját játékukba beépítve jobbá válhatnak. A mai meccs ilyen volt.
A találkozó elején óvatosan kezdtünk, viszont keményen és határozottan védekeztünk, melynek eredményeként 10 ponttal megléptünk. A folytatásban szépen csináltuk a dolgunkat, sok mindent meg tudtunk jó százalékkal valósítani abból, amiket gyakorlunk, viszont látszott, hogy a kilók tekintetében súlytalanok vagyunk. Ebben az aspektusban pedig nagy eredménynek tartom, hogy mindössze eggyel kevesebb lepattanót szedtünk ellenfelünknél. Márkó és Áron meccsek óta jól teljesít, hozzájuk pedig Koppány is kezd felzárkózni, a többiek pedig hol jobb, hol rosszabb teljesítményt nyújtanak. Ezt a hullámzást kellene csillapítani és egy stabil jó teljesítményre törekedni. Van, akinek ez edzésen már sikerül, de meccsen még nem mindig, de törekedni kell rá.
Sajnos ezúttal fizikálisan nem bírtuk végig a mérkőzést. De ettől eltekintve gratulálok a csapatomnak, mert jól játszottunk és nagyot küzdöttünk a haraszti ellen. A céljaink továbbra is változatlanok. Minél több mérkőzést játszani és fejlődni, fejlődni…