U20: Magabiztos győzelem a felnőtt derbi előtt

A Sopronban elszenvedett kétpontos vereség után a hétvégén a Cegléd ellen szeretett volna javítani u20-as gárdánk a bajnokságban. A felnőtt NB1-es csúcsrangadó felvezető meccsén fiataljaink 90-33-ra nyertek a Cegléd u20-as csapata ellen, mely a vártnál simább végeredményt hozott.

Bár az u20-as csapatunk egy héttel ezelőtt elvesztette a SMAFC elleni rangadót, a csapat motivációja továbbra is megmaradt és harcol az országos döntőbe jutásért. Az e felé vezető út újabb állomása a Cegléd elleni mérkőzés volt. Az első negyed izgalmas csatát hozott. Hazai részről sok volt a pontatlanság és némi feszültség is érezhető volt az újpesti fiatalokon, azonban a második negyedtől megtalálták a ritmust védekezésben, melyből már sokkal könnyebb volt támadásokat vezetni. A mérkőzést a harmadik játékrész döntötte el véglegesen, ahol a két csapat közti különbség 30 pontra nőtt (59-29).

Páli Gábor:  A héten rendkívül motiváltan készültünk és mindenképp nyerni szerettünk volna a Cegléd ellen. Az ellenfélnél a nálunk nevelkedő Micev ezen a találkozón nem lépett pályára kisebb sérülése miatt, míg nálunk a Grkovic-Major-Meződi hármas kapott pihenőt. Az első játékrészben sok kihagyott ajtó-ablak helyzetünk volt, ám a folytatásra megnyugodtunk, a védekezésünkkel pedig felőröltük ellenfelünket. Sérültjeink visszatérése jól sikerült, a Krkljes-Kékesi duó pedig komoly húzóerő volt ezen a mérkőzésen is. Ki kell még emelnem Horváthot is, aki már nem az első meccsén száll be remekül padról és ad új energiát a csapatnak.