U20: Magabiztos siker a Budafok ellen

A Regionális Felnőtt Bajnokság 5. fordulójában a Budafok felnőtt csapatát fogadta a lila-fehér U20-as együttes a Tungsram csarnokban. A találkozó már az első negyedben eldőlt, s végül fiataljaink 90-57-re nyertek.

48 órán belül a második mérkőzése volt az U20-as fiúknak, amit a felnőttek között játszottak. A pénteki Toldy elleni keretben nem történt változás, viszont a kezdőben Tóth helyett Pap kapott helyet. Előzetesen a Busai-Marossy kettősre helyeztük védekezésben a hangsúlyt, támadásban pedig a gyors játékra próbáltunk meg törekedni.
Az első tíz perc remekül sikerült! Működött a védekezésünk, támadásban pedig gyorsindításból és kijátszott helyzetekből tudtunk pontokat szerezni. Mindeközben az ellenfél kikérte mindkét idejét. A folytatásban is jól működött minden, így nem volt meglepő, hogy 20 percnyi játék után 57-25 állt az eredményjelzőn.
A második félidőben is 12 fős rotációval játszottunk, így 21 percnél többet senki sem volt pályán, viszont mindenki bőven kapott lehetőséget a bizonyításra…

Páli Gábor: Örülök annak, hogy a kezdeményezésünk jó úton halad, és fiataljaink több fronton is megállják a helyüket, legyen szó NB1B, U20 vagy Regionális Felnőtt Bajnokságról. Meccsről-meccsre fejlődünk, és bár néha még vannak hullámvölgyek a játékunkban, hosszútávon biztosan kifizetődik az a munka, amit bele teszünk.
A Budafok elleni mérkőzés első félidejével elégedett vagyok. Önzetlenül és alázatosan játszottunk egy magas színvonalú kosárlabdát. A második félidővel viszont voltak gondjaim… De azokból a hibákból, amiket ott elkövettünk, tanulhatunk a legtöbbet! Gratulálok a fiúknak! Csak így tovább!!!