U20: Megérdemelt soproni győzelem

Három fordulóval a vége előtt a listavezető SMAFC gárdáját fogadta U20-as csapatunk.

Egyik csapat sem a legerősebb keretével lépett pályára a mérkőzésen, így érdekes találkozóra lehetett számítani. Sajnos lila-fehér szempontból megint rosszul indult a mérkőzés, és az első negyed végén majd húszpontos hátrányba kerültek a hazaiak. A félidőig ugyan már változott a játék képe, de a hazai gyűrű szinte minden labdát kidobott magából, míg vendég oldalon kintről is magabiztosan betaláltak a soproniak.
A második félidőben az újpesti fiatalok megpróbálták a lehetetlent, és a 37. percben 59-71-nél 12 pontra zárkóztak. Azonban a Sopron innen már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, és győzelmével megérdemelten jutott az országos döntőbe.

Páli Gábor: Sajnos a mai mérkőzésre nem megfelelően készültünk fel mentálisan, és ismét az első tíz percben akkora előnyt adtunk ellenfelünknek, hogy abból már nem volt visszaút. Sajnálom, mert a célunk az országos döntő volt ebben az évben, és ezt a Zsíros Akadémia és a Sopron elleni vereségek megakadályozták. Kékesi Kristófot ki kell emeljem, aki példaértékű játékkal rukkolt elő ezen a délutánon. Gratulálok a Sopronnak és sok sikert nekik az országos döntőn!