U20: Megvan a hatodik győzelem

Az őszi szünetben sem volt megállás az U20-as bajnokságban. Október 31-én vasárnap Békésen léptek parkettre a fiatalok, s magabiztosan 115-67-re nyertek.

Az első negyed parádés újpesti játékot hozott. A nagyszerű védekezésnek köszönhetően sok labdát szerzett a csapat, melyekből könnyű kosarakat dobtunk. Amikor pedig az ellenfél felállt védelmével találtuk szembe magunkat, akkor a felrajzolt taktika működött eredményesen (14-41). A folytatásban némi rövidzárlat következett. No nem védekezésben, hanem támadásban vesztettünk jelentőset a hatékonyságunkból, így ebben a játékrészben nem tudtuk növelni az előnyünket (27-54). A második félidő már jobb játékot hozott támadásban, hiszen húsz perc alatt 61 pontot dobtunk, azonban a 40 kapott pont jelzi, hogy a védekezésbeli koncentráció némileg alább hagyott.
Összességében megérdemelt lila-fehér győzelem született. Nagy Gergő 7 bedobott triplával, valamint 31 VAL-os teljesítménnyel volt a mérkőzés MVP-je.

NB1B Zöld csoport U20 Bajnokság
6. forduló
Békési SzSK – Újpest-MT 67-115
(14-41, 13-13, 20-31, 20-30)
Újpest-MT: Nagy G. (24/21), Ipacs D. (22/9), Krkljes V. (22/6), Renkecz M. (13), Kékesi K. (12), Morgan R. (8/6), Kovács Z. (5/3), Meződi P. (4), Zeve Sz. (3), Vadon T. (2), Papp B. (-).

Surmann Gábor: Mindenekelőtt gratulálok a srácoknak, profin hozták le a kötelezőt. A mérkőzés gyakorlatilag már az első negyedben eldőlt, köszönhetően a lehengerlő támadójátéknak, illetve a folyamatos nyomásnak, amit védekezésben prezentáltunk. A haziak zónája sem zavart meg bennünket, rendre átjátszottuk, az már más kérdés, hogy a hatékonyságunk százaléka folyamatában romlott az első negyedhez képest. A mérkőzés egészét nézve támadásban az Ipacs-Nagy-Krkljes trió szállította a pontok nagy részét. Örülök, hogy mindenkinek sok lehetőséget tudtam biztosítani, s kollektívan, mindenki a saját részét hozzátéve tudtunk diadalmaskodni. A második félidőben kapott 40 pontot picit “erősnek” érzem, viszont remekül alkalmazkodtunk az egész mérkőzésen tapasztalt hazai játékstílushoz. A győzelmi érdem a csapat mellett Páli Gábor vezetőedzőé, aki betegség miatt ma nem állhatott a csapat rendelkezésére. Gratulálok neki is. Jövő héttől készül majd a csapat a következő megmérettetésre. Hajrá Újpest!