U20: Megvan a második győzelmünk

A múlt heti Győr elleni győzelem után U20-as fiataljaink ezúttal Hódmezővásárhelyre látogattak, és remek második félidei játékuknak köszönhetően 101-57-re nyertek.
Döcögve indult a mérkőzés. Grkovic duplájára Bodócsi válasza egy tripla személyében érkezett. A hatodik percig fej-fej mellett haladtak a csapatok (10-11), azonban a Papp-Zeve duó beállásával védekezésben ritmust tudtunk váltani és 18-10-re meg is léptünk. Sajnos a negyed végét némileg elszúrták az újpesti fiatalok. Borbáth előtt két büntetőt is a helyére tett, majd Major hibáját követően egy kettőpontos ziccert is értékesített (18-23).
A második negyed hatodik percéig továbbra is kiélezett csata dúlt a pályán (31-33), azonban az utolsó négy perc egy 11-1-es újpesti futást hozott, mellyel 44-32-es vezetéssel mehettünk szünetre.
A harmadik játékrész elején a hazaiak nagy erőket mozgósítottak a felzárkózásért, azonban újpesti részről sikerült konzerválni a különbséget, sőt apró lépésekkel a 27. percre húsz pont fölé is tornázták a különbséget (65-44). Innentől kezdve pedig már nem volt megállás. A negyed hátralevő részében és az utolsó tíz percben bedaráltuk ellenfelünket, s végül megérdemelten 101-57 arányban megnyertük a mérkőzést.
Páli Gábor: A tavalyi két vereség miatt fontos volt számunkra ez a mérkőzés, így mindenképpen győzelemmel szerettünk volna hazatérni Vásárhelyről, és ez sikerült is. Egyáltalán nem volt olyan könnyű ez a találkozó, mint ahogy az a végeredményből következtethető lenne, ugyanakkor viszont megérdemeltük a sikert. Grkovic 50-es VAL-ja és dupla-duplája nagyszerű teljesítmény, de még jobban örültem annak, ahogy a második félidőben védekezett a csapat. Jövőhéten újabb rangadó vár ránk a Miskolc ellen. Szeretnénk ott is bizonyítani…
Következő mérkőzésünk:
2021. október 9. szombat 14:30
Helyszín: Újpesti Bajza József Általános Iskola