U20: Rangadót nyertünk Dunaharasztiban

A Regionális Felnőtt Bajnokság két élcsapata csapott össze csütörtök este Dunaharasztiban.

A Sasok januárban 78-73 arányban nyertek Újpesten, így szoros mérkőzésre számíthattunk. Bár a lila-fehérek részéről egy komplett csapatnyi hiányzóval számolhatott Páli Gábor vezetőedző.

Újpesti részről két gyors triplával indult a mérkőzés. Balogh és Pollák is csont nélkül talált be a hármas vonalon kívülről. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a hatodik percben 5-12-nél a hazaiak edzője, Trepák Zoltán időt kért, s ezt követően egy 10-0-ás futással megfordították az eredményt (15-12). Az utolsó fél perc aztán ismét a vendégekről szólt. Előbb Major csinált egy 2+1-es akciót, majd Grkovic harcolt ki faultot és dobott be egy büntetőt (15-16). A második negyed 7. percéig nem nagyon változott a játék képe, ám ekkor egy 8-1-es két perccel 7 ponttal megléptek a hazaiak, és Haris utolsó két percben dobott 9 pontjának köszönhetően öt pontos előnnyel fordulhatott a Haraszti a folytatásra.

A második félidő nagy csatát hozott. Szinte végig a Sasok vezettek, ám a Tigrisek 6 pontnál nagyobb hátrányban nem voltak a találkozó ezen szakaszában, A 39. percben pedig Major triplájával 65-67-re át is vették a vezetést. Az utolsó percre már csak egy Meleghegyi kosár maradt hazai oldalon, míg a vendégeknél további hét pont érkezett, így a lila-fehérek 74-69 arányban nyertek és visszavágtak a DMTK-nak.

Páli Gábor: Nem vártuk túl jó előjelekkel ezt a mérkőzést. Közeledvén az érettségihez, az U20-as játékosaink közül nagyon sokan hiányoznak, ez viszont egyben lehetőséget ad az U18-as fiataloknak arra, hogy játszhassanak a felnőttek között. Az U18-as csapatból ezúttal 4 játékos élt ezzel a lehetőséggel, és kijelenthetem, mindnyájan hasznos tagjai voltak a csapatnak a mai mérkőzésen.
Azt ki merem jelenteni, hogy ezen a mérkőzésen ebben az összeállításban nem mi voltunk az esélyesek, ellenben az a tűz és elszántság, amivel ezen az estén kosárlabdáztunk képes volt ellensúlyozni a fizikális hátrányunkat és a két csapat közötti 23! lepattanós különbséget is. Folytatás jövőhéten az NKE ellen, aztán az “érettségi szünetben” rápihenünk a végjátékra…

A mérkőzés az alábbi linken megtekinthető:
https://fb.watch/52r2m7fTEj/