U20: Újabb győzelem a Budafok ellen

A két U20-as csapat ezúttal a Regionális Felnőtt Bajnokságban csapott össze. A lila-fehérek hazai pályán megint remekül dobtak, így 103-63-ra megnyerték a találkozót.

Újpest-MT: Pollák Á. (24/15), Micev N. (18/3), Balogh A. (15), Ipacs D. (10/3), Zeve Sz. (5). Cserék: Krkljes V. (14/3), Kékesi K. (7/3), Borsodi B. (5/3), László T. (5/3).

Jól kezdték a mérkőzést az újpestiek, melynek eredményeként a negyedik percben 9-5-nél a vendégek időt kértek és védekezést is váltottak. 9-9 után Pollák egy duplájával és két triplájával nyolc pontos előnybe kerültek a hazaiak, melyből a negyed végére öt pont meg is maradt. A második tíz perc komoly demoralizációt jelentett a budafokiaknak, ugyanis az első hat percben csak újpesti kosár született. A 17-0-ás futást egy gól jó plusz eggyel tudták megtörni a vendégek, s a hátralévő 4 percet 16-15-re meg is nyerték. A félidei 53-32-es hazai vezetésre a harmadik negyedben még egy lapáttal rátettek a lila-fehérek és egy negyed alatt megduplázták a húszpontos előnyüket, ezzel eldöntve a mérkőzés végkimenetelét. A záró felvonás békés döntetlennel zárult, így a Tigrisek megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Páli Gábor: Továbbra is nem a legideálisabb összeállításban tudunk pályára lépni a sérültek és a hiányzók miatt, azonban az a mondás most is beigazolódott, hogy az épp aktuális összeállítás a legjobb 12 vagy éppen most 9! Igazi klasszik center nélkül játszottunk ezen a mérkőzésen, mégis azt kell mondanom, hogy extrán meg tudtuk oldani az ellenfél “big man” játékosán a védekezést. Harcoltunk, futottunk a mai meccsen, ennek pedig ismét meg lett az eredménye. Mérkőzések óta remekül dobjuk a triplákat, ami komoly problémát okoz ellenfeleinknek, a mai mérkőzésen bedobott 11 triplánk pedig ismét kulcsmomentumnak bizonyult.
Gratulálok a csapatnak és köszönöm Surmann Gábor segítségét is! Megyünk tovább a kijelölt úton. Már csak öt meccs van hátra a szezonból, s a célunk továbbra sem változott…