U20: Újabb lépés felfelé

A harmadik fordulóból elhalasztott mérkőzésünket is sikerrel vettük Bonyhádon, így hat forduló után továbbra is veretlen U20-as csapatunk.

Páli Gábor: Öt győzelemmel a hátunk mögött vártuk a még nyeretlen Bonyhád elleni mérkőzést. Nagy öröm volt számomra, hogy nagyjából teljes kerettel utazhattunk el és mindenki egészséges volt a mérkőzés előtt.
Pollák Árpi kosarával indult a mérkőzés, és a 2. percben 7-2 volt ide, amikor az ellenfél időt kért. Jól működött a védekezésünk, s ez az időkérés után sem változott, így a 6. percben 23-4-nél a hazai csapat ismét időt kért. Sajnos a hátralévő négy percet a cseréink 15-11-re elvesztették, amiért nem voltam túl boldog, de így is 34-19-re vezettünk 10 perc után. A második negyedben tovább tudtuk növelni az előnyünket, így a félidőben már 59-31 állt az eredményjelzőn.
A folytatásban Papp Bendegúznak egy ártalmatlannak tűnő szituációban lenyomtak egy könyököst, melynek következtében felszakadt a bőr. Sajnos orvos híján nekem kellett a vérző sebet ellátni. Addig viszont az Árpi-Balázs duó szépen ellátta a csapat irányítását a padról és a pályáról.
Az “orvosi beavatkozás” után visszatérve a meccsbe tovább forgattam a megmaradt 11 játékost, akik a mérkőzés ezen időszakában újabb hasznos perceket tölthettek a pályán. A hosszútávú céljaink elérése érdekében fontos, hogy minél hosszabb kispaddal rendelkezzünk és minél több közel azonos értékű játékosunk legyen bevethető állapotban.
Ezen a mérkőzésen ki kell emelnem Pollák Árpit, aki a hárompontoson belülről a 11 rádobásából egyszer sem hibázott és 34-es VAL értékével a mezőny legjobbja volt. Mellette ki kell még emelni Micev Nikolát (15 pont, 9 gólpassz), Varga Balázst (19 pont, 10 lepattanó, 7 szerzett labda, 31-es VAL) és Fülöp Áront is, aki ezúttal a mezőnymunkában vette ki alaposan a részét.

Összegezve: Gratulálok a fiúknak a Bonyhád elleni győzelemhez. Az első kör felén már túl vagyunk. Azonban a bajnokság érdekesebbik része most jön, ugyanis novemberben és decemberben előbb itthon fogadjuk a Budafokot (3.), majd idegenben játszunk a Vásárhely (4.) és az Óbudai Kaszások (2.) ellen.
Továbbra is bízok a fiúkban és hiszek az elvégzett munkában. Jelenleg nem a legjobbak a körülmények a vírushelyzetnek köszönhetően, azonban megpróbáljuk így is kihozni a maximumot és nem adni alább a céljainkat.

HAJRÁ LILÁK!