U20: Újabb lépéssel közelebb

Pénteken Győrben folytatódott az U20-as bajnokság. A Széchenyi Egyetem impozáns csarnokában ezúttal lassan indult be a gépezet, de a végén ismét lila-fehér győzelem született.

Mint utóbb kiderült, 2020. március 13-án pénteken a 2019/2020-as bajnoki év utolsó győzelmét arattuk a győri egyetemi csarnokban. Akkor Pollák Árpád átadása után Tóth Barnabás buzzer triplájával nyertünk 79-77-re.
A mostani mérkőzést jól kezdtük és a 2. percben már 0-7-re vezettünk, azonban a győriek hamar felvették a ritmust, így 7-12-nél újpesti időkérés következett. A mérkőzés első negyede elég hektikusra sikeredett. Ezt jól mutatja, hogy 10-12 után a negyed végén már 13-27 állt az eredményjelzőn.
A második negyedet Balogh Attila és Papp Bendegúz sikeres büntetői nyitották, majd ahogy teltek a percek, úgy tudtunk egyre jobban ellépni a győriektől. Az első félidőt Micev triplájával zártuk, így 51-23 állt az eredményjelzőn.
A folytatásban továbbra is teljes rotációval dolgozott a lila-fehér csapat, melynek eredményeként minden játékosnak sikerült pontot dobni. A végeredmény 98-57-es újpesti siker, mellyel csapatunk továbbra is veretlenül (8-0) az élen áll a bajnokságban.

Páli Gábor: A Regionális Felnőtt Bajnokságban a MAFC-Martos elleni két pontos győzelem után kellő önbizalommal vágtunk neki a győri túrának. Jól kezdtünk, aztán némi bizonytalanságnak köszönhetően feljöttek a hazaiak, amit egy ritmusváltással sikerült megtörnünk és szépen lassan leráztuk őket. A második félidőben jól dolgoztunk, csináltunk szép dolgokat és nagy butaságokat is, azonban összességében megérdemelten nyertünk.
Annyi biztos, hogy állandóan nem lehet extra magas hőfokon és tökéletesen játszani. A cél az, hogy a hullámvölgyeket minimalizáljuk annak érdekében, hogy minőségi kosárlabdát játsszunk.