U20: Újabb siker a felnőttek között

A Regionális Felnőtt Bajnokságban az eddigi legnagyobb arányú győzelmét aratta U20-as csapatunk, miután idegenben 135-69-re legyőzte a Szent Pál Akadémia csapatát.

PONTSZERZŐK:
ÚJPEST-MT:
Pollák Árpád (34/24), Micev Nikola (11/3), Fülöp Áron (22/12), Jenei Koppány (7/3), Grkovic Marko (29/3). Csere: Zeve Szabolcs (4), Tóth Barnabás (5), Balogh Attila (12), László Tamás (9), Borsodi Bálint (2).

Surmann Gábor (megbízott vezetőedző): Gratulálok a srácoknak, azt gondolom hogy ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. A végeredmény arra engedné következtetni a külső szemlélőt, hogy ez egy könnyű, igazi sétagalopp győzelem volt. Végül is a különbség sima lett, de amennyi munkát beletettek a gyerekek ebbe, az igazán megsüvegelendő. Az ellenfél sokszor területvédekezést alkalmazott (amire számítottunk), melyet precízen játszottunk át, s jó helyzetkiválasztások, illetve a jó ritmusunknak köszönhetően pazar százalékkal értékesítettük helyzeteinket. Védekezésben jól védtük a passzsávot, és ránk jellemzően 40 percet “daráltunk”,  mely 3 percet leszámítva remekül működött. Külön öröm számomra, hogy a kondícionális állapotunk igen magas szintű, látszik Páli Gábor vezetőedző munkája. Büszke vagyok a játékosokra, mert az összecsapáson némely jelenet, avagy bírói ítélet felettébb borzolta a kedélyeket, de ennek ellenére felvettük a kesztyűt, és semmi nem tudta kizökkenteni a srácokat. Minden pályára lépő játékosunk pontot tudott szerezni, senki sem sérült meg, úgyhogy gyakorlatilag mindenki beletette a magáét ma. Ezt a kollektivitást kell tartani a jövőben! Gratulálok még egyszer! Innentől pedig már a következő feladatra koncentrálunk majd. Hajrá Újpest!