U20: Újabb siker a felnőttek között

Győzelemmel folytatta szereplését U20-as csapatunk a Budapesti Felnőtt Regionális Bajnokságban. Csapatunk a SOTE otthonában lépett pályára, s szinte végig vezetve, magabiztosan nyerte meg a találkozót.

Mostanság minden mérkőzésnek örülni kell, s mivel mindkét oldalon voltak hiányzók, így is jó mérkőzésre számíthattunk. Az első negyedben a SOTE ragadta magához a kezdeményezést és a 4 perc végére 9-4-re vezetett. Az újpesti időkérés után a negyed hátralévő részében 5 triplát süllyesztettek el a lila-fehérek, mellyel 25-17-re átvették a vezetést. A második negyed Fülöp Áron kosaraival indult és a 16. perc végén 45-25-ös újpesti vezetésnél már-már eldőlni látszott a találkozó. Azonban a félidő végére a Podt-Jankó párosnak köszönhetően a hazaiak 13 pontra zárkóztak (50-37).
A harmadik negyed egy Pollák triplával és egy szerzett labda utáni Zeve kosárral kezdődött, majd Fülöp Dávid vezetésével egy 10-2-es futás után tíz, a negyed végén pedig Schirer kosarával pedig 8 pontra zárkóztak az egyetemisták. A záró felvonás újpesti részről 3 Pollák tripláról marad emlékezetes. A hazaiak 7 pontnál közelebb már nem tudtak jönni, így az újpestiek megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Páli Gábor: Továbbra is több sebből vérzünk, ami az összeállítást illeti, de megyünk előre, mert még nagyon sok van hátra ebből a bajnokságból. Ma három újoncot is avattunk. Közülük ketten, Major Péter és Tárkányi András még U18-as játékosok. Szeretnék gratulálni nekik a remek debütáláshoz. A sok munka meghozza a gyümölcsét, csak így tovább! Mellettük Pollák Árpinak is, aki a sérülése után remekül, 7/13-as triplamutatóval tért vissza ezen a mérkőzésen.
Ez a találkozó sem volt egy egyszerű mérkőzés, viszont taktikailag teljesen rendben volt! Kicsit a védekezés része döcögött, amit ki kell javítani a folytatásra. Több hangsúlyt kell fektetnünk védekezésben az egyéni felelősségre és meg kell tanulnunk limitálni az ellenfeleink húzóembereit is.