U20: Vereség a magas színvonalú derbin

Igazi felnőtt kosárlabdát és magas színvonalú mérkőzést hozott a Békés – Újpest U20-as mérkőzés, melyet végül a hazaiak 89-80-ra nyertek meg.

Már az első másodperctől látszott, hogy a Gladiátorok ezen a mérkőzésen háborúba mentek, a mieink pedig szépen fel is vették a kesztyűt! Az első negyed nagy adok kapokja döntetlennel zárult, azonban Micev sérülése nem jött jól a vendégeknek. A folytatásban a hazaiak átvették a játék irányítását és Balog vezérletével a játékrész végén 8 pontos előnnyel mehettek az öltözőbe. A szünet után sem találta a fogást ellenfelén az Újpest, s úgy látszott, a harmadik negyed végén el is dől a találkozó. De még nem volt vége! A lila-fehérek egy váratlan húzása igencsak meglepte a hazaiakat, melynek köszönhetően -17-ről visszajöttek 3 pontra (75-72), nyílttá téve a végjátékot. Az utolsó négy percben mindkét csapatnak reális esélye volt a győzelemre, azonban ezen az estén a békésiek céloztak jobban a végjátékban, így megérdemelten nyertek.

Páli Gábor: Ritkán tapasztalok ilyen magas színvonalú kosárlabdát U20-as mérkőzésen, de ez a mai remek derbi volt! Benne volt minden, amit egy kosárlabda mérkőzés adhat akár szurkolónak, akár játékosnak vagy edzőnek. Mindkét csapat volt fent és lent is a meccs során és voltak extra teljesítmények is mindkét oldalon. Egyszóval gratulálok mindkét csapatnak! Férfias munka volt! Remélem Niko mihamarabb felépül a sérülésből. Addig is a többiekkel dolgozunk tovább!