Egyesület

A Megyeri Tigrisek kosárlabda csapata 2009 tavaszán alakult meg a Megyeri Úti Általános Iskolában tanuló diákokból.

Egészen 2011-ig iskolai diáksportkör keretén belül működtünk. Azonban ekkor már több, mint száz gyerekkel foglalkoztunk. Így elhatároztuk, hogy egyesületi keretek között folytatjuk tovább a munkát és létrehoztuk a Megyeri Tigrisek Kosárlabda Klubot. Mára ott tartunk, hogy Újpesten kosárlabda osztályokban képzünk az iskolákban az 1-4. évfolyamon és közel 500 gyerekkel dolgozunk együtt a szezon során.

Képzési programunk keretén belül a 6-20 éves korosztállyal foglalkozunk. A teljes utánpótlás korosztály mellett a legjobbjaink a felnőtt férfi NB1B-ben is bemutatkozhatnak.


Tigriskölyök Program

Egyesületünk 2012-től kezdve fokozatosan bekapcsolódott több Újpesti iskolában is az oktatásba, így az alsó tagozatos gyermekek a mindennapos testnevelés keretein belül heti 2 alkalommal ismerkedhetnek meg a kosárlabda sportággal.

2014-től bázisiskolákban 1-4. évfolyamon kosárlabda osztályok is indulnak a klub szakmai irányításával Tigriskölyök Programunkban.

A 2023/2024-as tanévben az alábbi iskolákban működtetjük előkészítő csoportjainkat:

– Bajza József Általános Iskola
– Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
– Lázár Ervin Általános Iskola
– Megyeri Úti Általános Iskola
– PHOENIX Sportcsarnok Fót


Utánpótlásunkról

A 2023-2024-es bajnoki évben Egyesületünk az alábbi csapatokkal indul az országos és régiós bajnokságokban:

– Felnőtt férfi NB1/B
– Felnőtt férfi NBII
– Felnőtt férfi Budapest F/A
– Férfi U20 (1 csapat)
– Fiú U18 (2 csapat)
– Fiú U16 (3 csapat)
– Fiú, Lány U14 (3 csapat)
– Fiú, lány U12 (4 csapat)
– Fiú, lány U11 (4 csapat)
– Fiú, lány Kosárpalánta (6 csapat)

Egyesületünk iskolai kosárlabda programjának is köszönhetően, két Újpesti iskola is meghatározóvá vált a Budapesti és az Országos Diákolimpiai Versenyrendszerben. A Megyeri Úti Általános Iskola és az Újpesti Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola is rendre résztvevője a budapesti négyes döntőknek a hagyományos, és a 3-3 elleni kosárlabdában is.

U18-as korosztályt elérő játékosaink folyamatos résztvevői az Országos Junior Kiemelt Bajnokságnak.
A korosztályos csapataink rendre megmérettetnek nemzetközi tornákon és bajnokságokban is. A teljesség igénye nélkül Helsinkiben első, Berlinben második és harmadik, Stockholmban és Barcelonában pedig harmadik helyen végeztek az elmúlt években. Emellett minden évben versenyzünk Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában is.

A 2012/2013-as bajnoki évtől kezdve Egyesületünk felnőtt kosárlabda csapata állandó résztvevője lett a férfi NB2-es osztálynak, ahol évről-évre a legtehetségesebb fiatalok is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra és továbbfejlődésre.

2016/2017-ben NBII-es csapatunk a Hepp Kupában legjobb nyolc között zárt. Ezzel Egyesületünk történetének legnagyobb Kupa sikerét értük el.

A 2017/2018-as évben NBII-es felnőtt csapatunk feljutott az NBI/B bajnokságba. Újoncként a 2018-2019-es idényben csapatunk a zöld csoportban 5-dik helyen végzett. Rá két évre feljutottunk az NBI/B piros csoportjába. Legtehetségesebb junior játékosaink folyamatos játéklehetőséget kaptak a legmagasabb osztályban szereplő csapatunknál.