Archív meccsek

Válogatás a Megyeri Tigrisek archívumából
(folyamatosan frissülő tartalommal)

2020. április 14.
Az előző szezonban még az NB1B piros csoportjában szereplő Békés csapatával játszottunk a 15. fordulóban. A találkozó első három negyedében megszereztük azt a bizonyos sajt, amit aztán az utolsó negyedben a hazaiak majdnem kiénekeltek a szánkból. De végül nyertünk és fontos két ponttal gazdagodtunk.


2020. április 7.
Az NB1B bajnokság 11. fordulójában fontos győzelmet arattunk idegenben az Eger otthonában. A második félidőben Pollák Árpád remek tripláinak, valamint a jó védekezésünknek köszönhetően behúztuk a találkozót.


2020. április 2.
Az idei NB1B-s bajnokság második fordulójában Vásárhelyre látogattunk. Az előző szezon alapszakasz első helyezettje ellen nehéz mérkőzésre számítottunk, ám Darion Angelo Rackley elképesztő játékával simán és megérdemelten nyertünk. Darion ezen az estén 53-as VAL mutatóval zárt (32 pont, 10 kiharcolt fault, 9 lepattanó).


2020. április 1.
Nem akármilyen mérkőzésre bukkantunk az interneten. Igaz, ez nem a mi archívumunk része, viszont mi vagyunk az ellenfél. Egy 2013-as U12-es mérkőzést teszünk most közzé. A Megyeri Tigrisek (kék mez) – Zsíros Akadémia összecsapás már akkor is jó meccset hozott. A kezdő ötösünk a Pollák Árpád, Nagy Balázs, Ipacs Donát, Ress Máté, Dafkó Dominik volt. Érdemes megnézni, ki honnan indult és hét év után hol tart!


2020. március 31.
Ezúttal egy olyan mérkőzést szeretnék felidézni, mely nem a Megyeri Tigrisek archívumából való, viszont rajta keresztül viszontláthatjuk a ma és a közelmúlt NBA-s sztárjait fiatalon játszani. A teljesség igénye nélkül Kobe Bryant, LeBron James, Jason Kidd, Pau Gasol vagy épp Ricky Rubio, aki még csak 17 éves volt! Érdemes elővenni egy kis pattogatott kukoricát és végig nézni a 2008-as olimpiai döntőt…


2020. március 30.
2018. október 27-én nagy tettet hajtott végre az NB1-es csapatunk, amikor is a bajnokság 6. fordulójában idegenben győzte le az addig 100%-os Bajai Bácskát. A mérkőzés azért volt különösen tanulságos, mert ellenfelünk addig 90 pont fölött átlagolt, most pedig csak 59 pontig jutott. Ez is bizonyítja, hogy mennyire fontos a hatékony védekezés!


2020. március 29.
Az egyesületi kosárlabda mellett fontos számunkra az iskolai sportélet is. Egyik bázisiskolánk, az Újpesti Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata érte el eddig iskola szinten a legjobb eredményt. A 2016/2017-es tanévben a IV. korcsoportos Országos Elődöntőn másodikok lettek, s így országos szinten a 9-12. helyen végeztek.


2020. március 28.
A Szolnoki Olaj ellen pályára lépni mindig nagyszerű dolog, legyen az utánpótlás vagy felnőtt bajnoki mérkőzés. Ezúttal az idei NB1B-s bajnoki mérkőzésünket idézzük fel, mely a szolnokiak U23-as csapata ellen játszottunk.


2020. március 27.
Egy igazi újpesti derbit tartogattunk mára a leány kadett bajnokságból, ahol bár nem mi voltunk az esélyesek, mégis sikerült legyőznünk a riválisunkat.


2020. március 26.
Mai visszatekintőnkben ezúttal nem egy Megyeri Tigrises meccset választottunk, hanem az U16-os Magyar Válogatott 2017-es Szent István Kupán játszott találkozóját.
Természetesen a mérkőzés szorosan kötődik hozzánk, mivel egyik saját nevelésű játékosunk, Anyanwu Tony (35) is pályára lépett az FC Barcelona ellen. Tony a 28. perctől volt pályán és teljesítményével csapata egyik legjobbja volt. Tony mellett az egy évet nálunk töltő Dokmanovic Milán (54) szintén játszott.
Nézzétek meg! Sokat lehet tanulni belőle…


2020. március 25.
MACIEJ LAMPE nevét sokan ismerhetitek az NBA-ból vagy épp az EuroLeague-ból is. Az ő nevével fémjelzett stockholmi tornán, a Lampe Challengen többször is megfordultunk már és szép eredményekkel térhettünk onnan haza. Így most egy 2015-ös mérkőzést elevenítünk fel, ahol az U15-ös fiú csapatunk az Alvik Basket ellen lépett pályára.


2020. március 24.
Az idei szezon kétségtelenül legnagyobb slágermérkőzése volt az Újpest-MT – Ceglédi KE NB1B-s bajnoki mérkőzés, melyet hazai környezetben sikerült megnyernünk. Érdemes visszatekinteni hát erre a parázs hangulatú összecsapásra.


2020. március 23.
Rögtön egy klasszikussal kezdünk. A 2018/2019-es bajnoki évben U18-as fiú csapatunk a Kiemelt Bajnokság végén az Országos B-döntőben szerepelhetett. A Zsíros Akadémia elleni összecsapás igazi presztízs mérkőzés volt, melyet végül magabiztosan nyertünk.