PHOENIX-MT FÓT

Észak Pest Vármegye NBI/B csoportos kosárlabda csapatának legfrissebb hírei:


“ARANYOS” EZÜST ÉREMMEL ZÁRTUNK…

Felnőtt csapatunk a szombati MAFC ellen aratott óriási meglepetés győzelme után vasárnap a bajnokság alapszakasz győztese, a PVSK-Veolia együttese ellen lépett pályára a Hepp Kupa döntőjében. A jóval esélyesebb pécsi együttes ellen továbbra sem számíthatott csapatunk Surmann Gábor vezetőedzőre a kispadon. Őt a Páli Gábor-Surmann Péter duó igyekezett pótolni. Valamint az első naphoz hasonlóan sérülés miatt Varga Balázs sem állhatott a stáb rendelkezésére.

Már a mérkőzés előtt megmosolyogtató volt a játékvezetői küldés ismerve az előzményeket (szerk. később erről a bizonyos “előzményekről” úgyis lesz külön bejegyzés a megfelelő időben). De persze gondoltuk ez csak “véletlen”.

A két jó formában lévő együttes közül a sok nagy csatát megélt játékosok sorát felvonultató baranya vármegyei gárda kezdett eredményesebben. Előbb 2-9-re, később pedig már 9-20-ra is vezettek Horti Bálinték a kezdetben pontatlan és mintha kicsit lámpalázas mieinkkel szemben. A negyed második felére azonban feloldódtak játékosaink és sikerült felvenni a döntő ritmusát. A Markovic-Kinney duó pontjaira alapozva nagyszerű hajrával sikerült egalizálni az eredményt a pont gazdagra sikeredett első negyed végén (23-23).

A második negyed eleje egy bitang nagy Juhos “Alley-oop” zsákolásról marad örökké emlékezetes. Melyet követően teljesen kiegyenlített küzdelem folyt a pályán a csapatok között. Hol az egyik, hol a másik fél vezetett. Hogy ne teljesen döntetlennel menjenek nagyszünetre a csapatok, arról a Pécsiek szerb idegenlégiósa Igrutinovic gondoskodott egy utolsó másodperces értékesített triplával (44-47). Megkell jegyeznünk hogy már a félidőben rutinos játékosaink közül ketten is három-három személyi hibával rendelkeztek, felettébb vitatható ítéletek során begyűjtve azokat.

A harmadik negyedet a Vasút kezdte jobban. Horti és Plézer jóvoltából egy villámgyors 9-0-t “futottak” (44-56). A fóti bajokat csak tovább tetézte hogy Markovic és Kinney is gyakorlatilag egymást követve megkapta 4. faultját. Ez csapatunkat szemmel látható volt hogy ki is zökkentette.

Mokánszki ráadásul hatalmas pluszt hozott együttesének, hiszen 21 pontig jutott a csere center a padról beszállva. Mellette az ex-Tigris Antóni valamint a már említett Plézer is elkapta a fonalat, amivel az olló nyílni kezdett.

A 65-81-es pécsi negyed zárásban döntőnek bizonyult hogy csapatunk mindössze kettő, úgy a PVSK 14 darab hárompontost tudott értékesíteni. Valamint hogy ezt a negyedet 21-34-re megnyerte a Pécs.

A záró felvonás elejét igyekezett csapatunk minden mindegy alapon játszani és megnyomni. Kinney-t hamar elveszítettük kipontozódás miatt, köszönhetően az igen harmatos teljesítményt nyújtó játékvezetői hármasnak. Akik még technikai hibákkal is megjutalmazták együttesünket biztos ami biztos alapon. Játékosaink ettől azonban csak összezártak, és hihetetlen erőről tettek tanúbizonyságot újfent. Az egész meccsen ellenállhatatlanul játszó, és masszív dupla duplát (25 pont 14 lepattanó) szállító Juhos, valamint a sajnos csak az utolsó negyedre “felébredő” Tichov jóvoltából vissza tudtunk kapaszkodni még 80-88-ra szűk 5 perccel a vége előtt. Ekkor sajnos azonban Németh megdobta csapatának a 16. hárompontosát, amit Molnár megtoldott még egy közelivel is (80-93). Ekkor már eldőlni látszódtak a lényegi kérdések. Végül 87-104-re nyert, s egyúttal megvédte címét a PVSK gárdája. Együttesünk pedig derekasan végig küzdve a találkozót, vereséget szenvedett ugyan, de történelmi ezüst érmet nyert meg az idei kupa sorozatban.

Már az is egy óriási eredmény volt, hogy a csapat bejutott a legjobb négy közé, ahol a szakemberek döntő többsége valójában a 4. helyre várták csapatunkat. Csak Surmann Gábor vezetőedzőnek és játékosainak nem szóltak erről, így ők, az esélyekkel mit sem törődve, csodálatos játékkal verték tegnap a végső győzelemre is esélyes MAFC csapatát.

Talán némi elfogultság részünkről, de ezen a mérkőzésen látható játék képéhez viszonyítva igencsak túlzónak tűnik a 104-87 arányú pécsi győzelem. Ennyi nem volt a csapatok között. A pécsi győzelem megérdemelt, és gratulálunk nekik, nagyon jó csapatuk van. Pont ezért is érthetetlen volt több esetben is a bírók indokolatlan közbeavatkozása magát a mérkőzés korrekt lefolyását illetően.

A mérkőzést a szépszámú közönséggel együtt szurkolta végig Bíró Zoltán alpolgármester is, aki megtisztelve csapatunkat jelenlétével, a döntő előtt köszöntötte és buzdította csapatot.

Köszönjük a játékosoknak, az edzőknek ezt a szép, felejthetetlen sikert és hálás köszönet jár a lelkes és szép számú közönségünknek is, akik a kupadöntő végén felállva tapsoltak a fóti játékosoknak a “szép volt fiúk” hangos rigmussal kifejezve elismerésüket.

SZÉPEN CSILLOG EZ AZ EZÜST SRÁCOK! GRATULÁLUNK NEKTEK, BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!

Phoenix-MT Fót-PVSK-Veolia 87-104

(23-23, 21-24, 21-34, 22-23)

Hepp Kupa döntő, BOK Sportcsarnok

PHOENIX-MT: KINNEY 17, Tichov 14/9, Richter 2, MARKOVIC 24, JUHOS 25/3. Csere: Szabó -, Tóth 2, Udemezue -, Kékesi 3/3, Ipacs -, Békési -. Megbízott vezetőedző: Páli Gábor

PVSK: IGRUTINOVIC 17/3, Németh 10/9, PLÉZER 16/9, ANTÓNI 14/6, HORTI 14/6. Csere: MOKÁNSZKI 21/12, Frank 5/3, Bíró 5/3, Radó -, Halász -, Molnár 2, Harka -. Edző: Srecko Sekulovic

Mérkőzés statisztikája:

https://netcasting4.webpont.com/?huna_cup_76…

Edzői nyilatkozatok:

Páli Gábor (megbízott vezetőedző): “Nehéz mit mondani egy ilyen hétvége után. Csak gratulálni tudok a fiúknak! A Mafc legyőzése az elődöntőben hatalmas energiát emésztett fel és nem sok idő maradt a regenerációra. Ennek ellenére az első félidőben nem volt különbség a PVSK és köztünk. Sajnos a harmadik negyedben már komoly faultproblémáink voltak, amit a Pécs ki is használt, s mint utóbb kiderült, ezzel el is döntötte a mérkőzést. Összességében viszont örülünk ennek az ezüstnek és büszkék vagyunk a fiúk egész éves munkájára! Gratulálok Surmann Gábor munkájához! Nagyon jó érzés volt ezen a magas színvonalon megrendezett MKOSZ tornán részt venni és olyan csapatokkal testközelből is találkozni, mint a Falco, Szeged vagy a kupagyőztes Szolnoki Olaj… Remélem, nemsokára mi is csatlakozunk hozzájuk az NB1A-ban… Végezetül gratulálok a PVSK-nak a Hepp Kupa megnyeréséhez és bízom benne, hogy a rájátszásban meg lesz az esélyünk, hogy revansot vegyünk. Ehhez persze le kell győznünk a BKG csapatát! Így megkérek minden Tigris szurkolót, hogy csütörtökön és vasárnap segítse győzelemre a fiúkat! Hajrá Tigrisek!”A 2023/24-as bajnoki kiírásban ismét sikerült kivívni a jogot, hogy a következő szezonban is az NB1/B piros csoportjában vitézkedhessünk. Sőt, már az is eldőlt, hogy csapatunk erőn felül teljesítve a felsőházi rájátszásban folytatja majd a küzdelmeket, megteremtve ezáltal annak lehetőségét, hogy igazi kosárlabda ünnepként playoff párharcban részt vehessen együttesünk és Fót városa.

A képhez tartozó alt jellemző üres; IMG_9297-1024x682.jpg a fájlnév

A szezon során több nagyszerű győzelmet is tudtunk aratni, ami különösen azért is büszkeség számunkra mivel fiatal játékosaink 95 %-ban saját nevelésű kosárlabdázóink. Sikereink közül is kiemelkedik a bajnokság egyik nagy esélyese és egyben akkori első helyezettje, a Vasas együttese ellen aratott győzelmünk.